Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dyni z serem kozim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 g (miąższ)
ser kozi 100 g (podpuszczkowy)
wędzona pierś z kurczaka 100 g
cebula 1 szt
mąka 300 g
jajko 1 szt
musztarda 1 łyżka (figowa)
pieprz
olej 50 ml (z orzechów laskowych)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dyni z serem kozim

Dynię obieramy. Cebulę, miąższ dyni, ser, filet ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy wbijamy jajko, dodajemy mąkę, musztardę, mieszamy (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy czarnym pieprzem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej oliwie, z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 23.08.2015 13:50
wyglądają smakowicie!
Jumper123 23.08.2015 12:44
napewno są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak