Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukini podane zkaszanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Placki

cukinie małe 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Dodatkowo

kaszanka 60 dag
jabłko winne 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukini podane zkaszanką

Cukinie myjemy, przekrawamy na pół, bazbawiamy gniazd nasiennych, ścieramy ze skórka na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na ok 15, jak puści sok odciskamy. Dodajemy jajko, mąke, przyprawiamy. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką cukinie i formujemy, smazymy tak jak placki ziemniaczane na złoty kolor z dwóch stron. Odsącamy na reczniku papierowym.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w talarki cebulę oraz w plasterki jabłka, podsmażamy ok 5 min i dodajemy kaszankę, podsmażamy ok 10 min na wolnym ogniu. Na talerz wykładamy porcję kaszanki i układamy placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.07.2014 11:23
takie podanie placuszków - to bardzo ciekawy pomysł
Pietruszka 29.07.2014 11:01
ciekawy pomysł
Triss 29.07.2014 10:18
takich jeszcze nie jadłam..dość ciekawy pomysł z tą kaszanką.
Joasiek 29.07.2014 07:42
Placuszki z cukini uwielbiam, ale z kaszanką? ;p
olkaaa 29.07.2014 07:20
uwielbiam cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak