Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z brzoskwiniami twarogiem i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1,5 szkl
brzoskwinia 1 sztuka
rodzynki wg uznania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód 3 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
sól
twaróg 30 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: placki z brzoskwiniami twarogiem i rodzynkami

Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną masę.
Żółtka zmiksować z mąką, twarogiem, miodem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Brzoskwinię obrać i pokroić na małe kawałeczki. Dodać białka, owoce i rodzynki. Wymieszać.

Smażyć w głębokim tłuszczu do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 30.08.2012 12:23
fajny pomysl na sniadanie..
caralajna 29.08.2012 08:31
super
ttrytka 28.08.2012 13:43
smacznie
staropolanka5 28.08.2012 13:37
dobre
Hanna5 28.08.2012 11:22
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak