Przepis i sposób przygotowania na: Pizza toruńska
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
Wlewamy do miski i wyrabiamy ręcznie ciasto.
Musi być gładkie i musi odchodzić od miski.
Zostawiamy by urosło w ciepłym miejscu na około 40 minut.
Wykładamy na stolnice, wyrabiamy raz jeszcze.
Następnie wykładamy na dużą blaszkę posmarowaną olejem.
Kiełbasę toruńską obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Paprykę czyścimy z nasion i kroimy w paski.
Pieczarki czyścimy , kroimy w plastry, lekko solimy.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Przygotowane składniki wykładamy na przygotowane ciasto.
Ser mieszamy z bazylią i oregano posypujemy pizze.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i pieczemy 30 -40 minut.