Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na cienkim spodzie z camembert i rukola

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

drożdże świeże 20 gram
mąka pszenna 400 gram
woda 200 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Dodatki

pomidor 5 sztuk
rukola 1 opakowanie
ser camembert 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 100 gram
czosnek ząbki 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na cienkim spodzie z camembert i rukola

Kroki postępowania

1
Drozdze laczymy z cukrem, oliwa i odstawiamy do wyrosniecia na około 5-10 minut. Make przesiewamy, dodajemy ulubione przyprawy, sól. Nastepnie dolewamy letnia wode wraz z rozczynem drozdzowym. Wyrabiamy. Naspepnie formujemy kule i odstawiamy do podwojenia objetosci w cieple miejsce.
Krok 1 - Pizza na cienkim spodzie z camembert i rukola foto
2
Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, z ciasta tworzymy 2 kule i nadajemy im ksztalt pizzy. W miedzyczasie z pomidorow bez skorki robimy sos do pizzy, doprawiamy ziolami prowansalskimi. Nakladamy go na wierch ciasta, nastepnie ukladamy piorka cebuli, zabki czosnku, boczek (mozna je wczesniej leciutko przesmazyc) a na wierzch ser camembert.
Krok 2 - Pizza na cienkim spodzie z camembert i rukola foto
3
Pizza laduje w piekarniku na 15-20 minut. Po wyjeciu skrapiamy oliwa z oliwek i posypujemy rukola.
Krok 3 - Pizza na cienkim spodzie z camembert i rukola foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.09.2014 20:58
dobra pizza
erym 12.09.2014 13:01
make pszenna spokojnie mozna zamienic na make razowa
Joannasz3190 11.09.2014 15:18
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak