Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pischinger

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pishinger

wafle okrgłe 1 opakowanie
czekolada gorzka 100 gram
orzechy włoskie siekane 100 gram
śmietana 30% 1/2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
masło 2 łyżki

polewa

śmietana 30% 2 łyżki
masło 1 łyżka
czekolada gorzka 3/4 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pischinger

Czekoladę pokrusz i przełóż do garnka. Dodaj cukier puder, śmietankę, masło i rozpuść na małym ogniu.
Dodaj drobno posiekane lub zmielone orzechy i podgrzewaj do momentu, aż masa zgęstnieje.
Przełóż wafle kremem, pamiętając, aby nie smarować wierzchniego wafla.
Tak przygotowane wafle obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.
Polewa:
Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj śmietankę, masło i mieszaj do połączenia składników.
Ciepłą polewą posmaruj wafle i odstaw, by polewa zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 16.11.2015 19:25
szybkie i bardzo smaczne ciacha;)
Babeczka35 16.11.2015 16:23
Pyszny deser.
Grazyna0211 16.11.2015 16:23
smaczny deser
mirosława4 16.11.2015 15:50
zjadłabym kawałek :)
Benita 16.11.2015 15:18
Idealne do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak