Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
passata pomidorowa 3/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
mieszanka meksykańska 1 opakowanie
placki do tortilli 4 sztuki
limonka
kwaśna śmietana
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami

Kroki postępowania

1
Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mielone mięso, rozdrobnić przy pomocy szpatułki i mieszać co jakiś czas, aby było rumiane i przysmażone. Następnie dodać posiekany ząbek czosnku oraz warzywa z mieszanki meksykańskiej.
Krok 1 - Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami foto
2
Całość dusić razem mieszając przez ok. 10-15 min. Pod koniec duszenia dodać passatę oraz obficie doprawić solę, pieprzem i papryką ostrą.
Krok 2 - Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami foto
3
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na połówce placka tortilli nałożyć przygotowany farsz,
Krok 3 - Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami foto
4
posypać serem, złożyć na pół.
Krok 4 - Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami foto
5
Patelnię grillową rozgrzać i ułożyć na niej przygotowany placek, smażyć odbiją się na placku rumiane paski. Przygotowaną quesadillę pokroić na 3-4 kawałki. Podać np. z kwaśną śmietaną.
Krok 5 - Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak