Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna potrawka ryżowa w stylu orientalnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 3 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
sos sojowy 50 ml
ząbek czosnku 4 szt
kabaczek 1 szt
olej do smażenia
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
ocet ryżowy do smaku
papryka zielona 1 szt
imbir 3 kawałek
ryż 200 (ugotowany)
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna potrawka ryżowa w stylu orientalnym

Kroki postępowania

1
W woku rozgrzać olej i na gorący olej wrzucić posiekany drobno imbir oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę piersi z kurczak i obsmażyć.
Kiedy sok z mięsa odparuje dolać trochę oleju.
Paprykę pokroić w kostkę a cebulę w piórka. Oskrobać kabaczka i pokroić w kostkę. Warzywa połączyć z mięsem, podlać sosem sojowym i smażyć mieszając. Po 10 minutach można na chwilę nakryć wok pokrywą.
Krok 1 - Pikantna potrawka ryżowa w stylu orientalnym foto
2
Dodać ryż i przyprawić potrawę solą,papryka,curry oraz odrobiną octu ryżowego.
Smażyć razem aż do całkowitej miękkości mięsa.
Krok 2 - Pikantna potrawka ryżowa w stylu orientalnym foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Pikantna potrawka ryżowa w stylu orientalnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 18.10.2012 10:26
Uwielbiam pikantne potrawy! Świetnie to wygląda :)
Cukiereczek13 17.10.2012 22:01
pysznie wygląda :)
caffee_tea 17.10.2012 21:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak