Przepis i sposób przygotowania na: "Pijany łosoś" marynowany w miodzie pitnym
PRZYGOTOWANIE:
Łososia pozbawiamy skóry, dzielimy na porcje, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy na ręczniku papierowym.
Tak przygotowane filety zalewamy miodem pitnym i odstawiamy na 10 - 15 minut (nie dłużnej, aby mięso ryby zbytnio nie skruszało).
Po tym czasie łososia oprószamy solą morską, grubo mielonym pieprzem oraz posiekanym świeżym koperkiem.
Filety smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle po 2 do 3 minuty z każdej strony.
** smażmy rybę na małym ogniu i zachowujmy czas smażenia, a w ten sposób będzie ona delikatna i soczysta.
*** zamarynowana rybkę możemy także usmażyć na grillu elektrycznym
Gotowego "pijanego łososia" podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)