Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIJANY KARAŚ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
białe wino 3/4 szklanki
olej 3 łyżki
sól, pieprz
karp 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIJANY KARAŚ

Wykonanie:
Sprawioną i oczyszczoną rybę dobrze nasolić wewnątrz i zewnątrz- odstawić na dwie godziny. Czosnek rozetrzeć, włożyć do ryby, posmarować olejem i posypać pieprzem. Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni i podlewać w czasie pieczenia winem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.07.2013 22:15
a ile ma promili ta rybka???:D
Megg 22.07.2013 19:28
zapowiada się przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak