Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIGWÓWKA Z MIODEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1/2 kg
miód lipowy 1/2 L
spirytus 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: PIGWÓWKA Z MIODEM

Owoce pigwy dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki i zalewamy je miodem na ok. 4-6 tyg. mieszamy od czasu do czasu. Następnie zalewamy spirytusem i odstawiamy na kilka dni. Następnie rozlewamy w butelki ( ja wrzuciłam kilka kawałków pigwy do każdej butelki do ozdoby) i po leżakowaniu ok. 2 tyg można degustować.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 21.05.2015 09:59
pigwówka mniam
Kulinarna Ja 30.01.2014 20:33
też robię domowe nalewki, sa pyszne!
Marlenka.S 17.12.2013 19:04
świetny przepis, bardzo lubię domowe nalewki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak