Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pigwówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 0.5 kg.
cukier 0.5 kg.
spirytus 0.5 litra
wanilia 1 laska
wódka 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: pigwówka

Owoce pigwy myjemy,kroimy w ćwiartki.Usówamy pestki.Następnie wkładamy do dużego słoja,zasypujemy cukrem i zakręcamy .Odstawiamy na około 2-3 tygodnie.Co kilka dni wstrząsamy słojem.Po upływie 2-3 tygodni zlewamy syrop któty nam powastał.Wodkę mieszamy ze spirytusem(95%).Do syropu dodajemy wymieszany alkohol i wanilię.Odstawiamy na 4 tyg.Po tym czasie nalewkę należy przecadzić przez gazę i rozlać do bulelek.Pigwówkę powinno się jeszcze odstawić na 5 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.06.2013 14:04
swieetna, skusiłby sie człowiek;d;d;d;
fotoviderek 29.05.2013 07:04
Wspaniałą ta nalewka :)
dianix 25.05.2013 11:34
swieetnaa nalewka
Granita 14.02.2013 00:42
mikstura o pięknym,złocistym kolorze
Lemon 10.11.2012 12:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak