Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa w syropie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
pigwa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa w syropie

Owoce umyć,przeciąć,usunąć nasionka i pokroić w kosteczkę.Włożyć do dużego słoja,zasypać cukrem i odstawić na kilka dni aby puściły sok.Gdy już to nastąpi(cukier nie musi być dokładnie rozpuszczony) napełniamy słoiczki owocami i syropem,zakręcamy nakrętki.Słoiczki pasteryzujemy ok. 20 minut.Potem odstawiamy do spiżarni i przechowujemy aż do spożycia.
Syrop z kawałkami owoców jest doskonałym dodatkiem do herbaty,z całą pewnością zastępuje cytrynę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 27.12.2013 22:27
świetny na przeziębienia, identyczny robię
Marlenka.S 21.11.2013 19:55
bardzo dobry przepis
gusia1000 21.11.2013 19:11
Warto tak robić.
norweska20 21.11.2013 19:05
pigwę próbowałam tylko raz, więc fajny pomysł
wiejska-chatka 21.11.2013 19:04
Ah! ta wspaniała pigwa. Pewnie kiedyś spróbuję ją zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak