Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa na turecką modłę

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pigwa 1 szt
rodzynki 1 łyżka
żurawina suszona 1 łyżka
masło 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Porada

Pigwa jest doskonała w smaku, nie rozpada się.

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa na turecką modłę

Kroki postępowania

1
Umytą, osuszoną całą pigwę piec około 1h, aż zmięknie.
Krok 1 - Pigwa na turecką modłę foto
2
Przygotować nadzienie.
Wymieszać rodzynki, suszoną żurawinę z łyżeczką masła, miodu i cynamonem.
Krok 2 - Pigwa na turecką modłę foto
3
Wyjąć z pieca, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Uważać, jest gorąca, używamy rękawicy lub ściereczki.
Krok 3 - Pigwa na turecką modłę foto
4
Farsz nałożyć do połówek pigwy i wstawić jeszcze do piekarnika na 5 minut.
Krok 4 - Pigwa na turecką modłę foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.04.2016 11:25
wygląda wyśmienicie
miodunka 01.01.2015 19:48
Super pomysł, tyle pigwy w spiżarni!!
Mama niejadka 18.11.2014 18:58
Świetny pomysł ::
IKrakowianka 18.11.2014 17:01
pyszny deser
Gabi44 18.11.2014 15:58
Piękny, apetyczny deser.
marcia7 18.11.2014 15:15
piękny deser
Mniam 18.11.2014 11:48
Świetny pomysł! Nigdy nie jadłam pigwy tak przygotowanej. Musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak