Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe pulpety w szczypiorkowym sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg mielonej
bułka 1 szt
cebula 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 szt
sos
bulion ok 1 litr
śmietana 1 szkl
szczypiorek 6-8 piór
marchew 1 szt
Dodatki:
sól
pieprz
mąka
przyprawa uniwersalna
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe pulpety w szczypiorkowym sosie

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa z drobno pokrojoną cebulą i natką pietruszki. Wbić jajko i doprawić mięso do smaku. Formować pulpeciki i obtaczać w mące, wrzucać na gotujący się bulion i zmniejszyć ogień. Gotować 5-8 min.

Odlać potrzebną nam na sos ilość bulionu i zagotować. Dodać drobno pokrojoną marchew i chwilę gotować. Zagęścić trochę mąką. Szczypiorek drobno pokroić i wrzucić do sosu. Na koniec dodać śmietanę. Doprawić do smaku i włożyć pulpety.
Ogrzewać przez chwilę na małym gazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.04.2017 14:56
świetne danie
Franciszek 06.04.2017 13:42
pyszny obiad
Bożena Matuszczyk 06.04.2017 12:32
Pychotka;)
slodkieniebo 06.04.2017 12:10
Uwielbiam takie pulpeciki :)
bertpvd 06.04.2017 11:14
smaczny obiad.
mirosława4 06.04.2017 11:09
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak