Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe pesto z kaszą krakowską

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 opakowanie
natka pietruszki 2 ;pęczki
orzeszki piniowe 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
parmezan starty 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe pesto z kaszą krakowską

Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. '
Po ugotowaniu odstawiamy. Robimy pesto. Natkę myjemy osuszamy i siekamy. Czosnek blendujemy dodajemy orzeszki i tez je blendujemy dolewamy oliwy i dodajemy pokrojoną natkę. Wszystko blendujemy , doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy starty parmezan. Pasto dodajemy do ciepłej kaszy i wszystko razem mieszamy. Danie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 03.03.2014 09:38
ciekawe połączenie
Romanowka 03.03.2014 09:08
fajne połączenie, nasza kasza i śródziemnomorskie smaki!
Sylwia26 03.03.2014 09:06
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak