Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierzynka z sałat do mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 sztuka
kapusta pekińska 1/2 sztuka
jaja 2 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
ogórek świeży 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
olej lniany 2 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierzynka z sałat do mięsa

Jajka gotujemy na twardo. Kapustę pekińską siekamy w średniej wielkości paski, a sałatę lodową rwiemy na nieduże części. Sałaty mieszamy i układamy na talerzu. Posypujemy je odcedzoną kukurydzą z puszki i posiekanym w pół talarki świeżym ogórkiem. Następnie układamy pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Tak przygotowane składniki polewamy olejem lnianym.
Jajka odcedzamy, studzimy i obieramy. Następnie przecinamy na ćwiartki i układamy na samym wierzchu sałat. Posypujemy solą i pieprzem po wierzchu.
Na tak przygotowanej sałatce możemy układać wygrane mięsa czy wędliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 19.02.2014 21:34
Smaczna sałatka:) W ostatniej linijce pisze "wygrane" powinno być chyba wybrane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak