Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z mielonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonka 25 dkg
podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula czerwona 1 duża sztuka
olej do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z mielonką

Kroki postępowania

1
Mielonkę (użyłam mielonki tyrolskiej) pokroić w krótkie, cienkie paseczki. Cebulę pokroić w piórka. Pierś z kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany olej wrzucić paski mielonki i cebulę, lekko je zrumienić.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z mielonką foto
4
Dodać pierś z kurczaka. Wszystko oprószyć solą czosnkową, ziołami, czosnkiem granulowanym i mieloną papryką.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z mielonką foto
5
Smażyć razem, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Do mięsa wlać wodę i śmietanę.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z mielonką foto
6
Wymieszać. Gotować bez przykrycia tak długo, aż 2/3 płynu odparuje. Zamieszać od czasu do czasu.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z mielonką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 11.04.2014 17:05
świetny pomysł :)
as28 11.04.2014 17:03
fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak