Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w pikantnej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 3 sztuki
jajko 1 sztuka
Pikantna panierka Prymat 70 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w pikantnej panierce

Pierś kurczaka obmywamy i nacieramy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut. Następnie w rozbełtanym jajku maczamy z każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki zestaw :)
Przyprawa do drobiu po myśliwsku świetnie się spisała, naprawdę! Dodała mięsku fajnego zapachu i smaku. Panierka z pikantnej bułki tartej to strzał w 10! Jest faktycznie pikantna! Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.03.2014 09:17
Smaczna porcja mięska :)
Katarzyna59 17.08.2013 18:58
bardzo smaczna
SmakChwili 16.02.2013 21:00
Idealne dla mojego męża który lubi na ostro :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak