Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożkowy motylek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierogi 4 sztuk
ogórek 6 plasterków
pomidor 0,5 sztuki
masło 1 łyżeczka
marchew 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożkowy motylek

Gotowe pierogi już ugotowane smażymy na maśle.
Układamy na talerzu w kształt skrzydeł motyla.
Na nich układamy po połówce ogórka .
Z jednego plastra robimy głowę .
Szczypior posłuży nam jako czułki a kawałek marchewki jako oczy.
Po środku układamy kawałek pomidora ukrojonego w słupek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.04.2014 14:00
fajny pomysł na danie dla dzieci
patryska76 06.04.2014 12:28
Udał Ci się ten motylek ;-)
Marta1986 06.04.2014 11:55
smaczne pierozki
mysza75 06.04.2014 11:29
cudny motylek
sandra24 06.04.2014 11:07
Ładnie podane , dla niejadków super pomysł.
IZABELA29 06.04.2014 08:51
przepis dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak