Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
jajko 1 sztuka
woda
grzyby leśne 1,5 kg
kapusta kiszona 1,5 kg
cebula biała 1 sztuka
olej 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą

Kroki postępowania

1
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę wbić jajko wlać tyle wody aby można było zrobić elastyczne ciasto dobrze wyrobić pokroić na płaty i rozwałkować.
Krok 1 - Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą foto
2
Farsz:Kapustę ugotować do miękkości odcedzić ,zimną wycisnąć ,grzyby obrać opłukać i ugotować 15 min odcedzić zimne wycisnąć zmielić w maszynce do mięsa razem z kapustą cebulkę pokroić w kosteczkę udusić na oleju dodać do zmielonego farszu doprawić solą i pieprzem
Krok 2 - Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą foto
3
Na rozwałkowane ciasto nakładać farsz grzybowy wykrawać na małe pierożki ,
Krok 3 - Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą foto
4
zlepiać dokładnie brzegi ułożyć na ściereczce i następnie gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.Smacznego.
Krok 4 - Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą foto
5
Tak wyglądają moje pierożki ze świeżych grzybów leśnych Są pyszne!
Krok 5 - Pierożki ze świeżymi grzybami i kapustą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 25.02.2013 19:44
Uwielbiam
halina17 25.02.2013 19:37
Smaczne pierożki.
adelajda 25.02.2013 19:33
muszę poczekać na sezon grzybowy !
Ania321 25.02.2013 19:30
wyglądają pysznie :)
Marta1986 25.02.2013 19:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak