Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z szpinakiem serkiem i kaszą perłową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 2 garście
czosnek 2 ząbki
serek topiony 1 szt
mąka 1/2 kg
sól
olej 3 łyżki
woda 1 szklanka
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z szpinakiem serkiem i kaszą perłową

Robimy ciasto na pierogi. Mąkę wsypujemy na stolnicę do szklanki gorącej wody dajemy sól do smaku i 3 łyżki oliwy wlewamy tą mieszankę do maki i wrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy wycinamy kołka.
Farsz. Gotujemy kasze perłową. Po ugotowaniu studzimy ją. Szpinak myjemy gotujemy ok 6-7 min. Odcedzamy. Miksujemy z serkiem topionym i wyciśniętym czosnkiem . Taki mus dodajemy do kaszy mieszamy . doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz nakąłdamy na kołka.Nakrywamy drugim kółkiem i sklejamy .Gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 23.11.2012 22:00
natchnęłaś mnie na pierogi;)
aginaa 22.11.2012 18:17
pyszne
medi 22.11.2012 14:25
super z kaszą jeszcze nie jadłam i serek topiony,mmmmm pycha:)
Juleczka20 22.11.2012 11:14
pychotka
Kekerboom 22.11.2012 10:31
mniam mniam
iwa643 22.11.2012 09:59
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak