Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z nietypowym nadzieniem dietetycznym
Ciasto do pierogów robi się do tego lekkie, bez jajka:
Mąka pszenna (opcjonalnie)
Mąka ziemniaczana 2 łyżki
szczypta soli
gorąca woda
Zagnieść ciasto na pierogi.
Farsz:
Mięso mielone drobiowe podduszam delikatnie na wodzie w rondelku. Gdy przestygnie dodaję ugotowany ryż, doprawiam solą i ziołami i dosypuję poszatkowany koperek. Na koniec daję do farszu 2 łyżki koncentratu lub pokrojone w kostkę pomidorki bez skórki. Dokładnie wymieszać. Po tym wszystkim dokładam jajko i podsypuję odrobiną bułki tartej. Z tak przygotowanym farszem robię pierożki.
Potrawa jest delikatna w smaku,lekkie ciasto, a zioła zastosowane do farszu są dobrane do diety.
Polecam