Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z podrobami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
maślanka 0,5 litra
jajko 2 sztuka
podroby 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z podrobami

z maki, maslanki i jaja zagniesc ciasto. rozwałkowac i powycinac kółka. Cebulke pokrojona w kostke podsmażyc na oleju do zarumienienia. Podroby ( ja miałam płucka i wątróbki) zmielic przez maszynke do miesa, dodac do nich usmazona cebulke, jajko i doprawic sola i pieprzem. Takim farszem nadziewac pierogi, zlepiac brzegi i gotowac w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 31.07.2013 21:06
tak miele surowe.
SmacznaPyza 31.07.2013 18:40
czy płucka i wątróbkę mielisz surowe i gotują się dopiero w pierogach ?
Monika10 31.07.2013 16:23
bardzo je lubię, niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak