Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z płuckami kausta i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1\2 kg
jajko 1
żółtko jajek 1
oliwa 3 łyżki
gorąca woda 3\4 szklanki

farsz

mięso wieprzowe 1\2 kg płucka
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 4-5 sztuk
cebula 1 sztuka
słonina 10 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
grzyby suszone zmielone -do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z płuckami kausta i grzybami

1. Ciasto: Do maki dodać jajko oraz zółtko ,wlać oliwe , dodawać stoniowo wode , wyrobic ciasto, przykryc ściereczka i odstawic na kilkanascie minut. 2. Farsz: Płucka opłukać i ugotować ,kapustę opłukać i również ugotować. Grzyby namoczyć. Słoninę pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni dodać pod koniec smażenia posiekaną cebulę , wszystko razem chwile smażyc. Płucka kapustę grzyby oraz połowe skrawków usmazonej słoniny zmielić w maszynce,nastepnie dodac tłuszcz z cebulką, przyprawic do smaku, wymieszać. 3. Ciasto rozwałkować ,wykrawać kółka i nakładając na kazde koło farsz, zlepiac pierogi . Pierogi ugotować w osolonej wodzie . Przed podaniem posypac pozostałymi usmazonymi skrawkami. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wozniczka
Wozniczka 10.07.2016 17:21
Byłoby wspaniałe je zjeść
cukiereczek 07.07.2016 18:02
domowe pierogi-Lubię to !
Pani Domu 07.07.2016 12:55
pyszne pierogi
w mojej kuchni 07.07.2016 08:44
pysznie nadziane
smerfetka79 07.07.2016 00:00
chętnie bym zjadła!!
halina17 06.07.2016 23:13
Dobre pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak