Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z łososiem i kaparami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 200 g
łosoś wędzony plastry 100 g
ser typu greckiego 150 g
kapary całe Smak
mąka 300 g
pesto
parmezan starty
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z łososiem i kaparami

Kroki postępowania

1
Świeżego łososia ugotować na parze. Rozdrobnić w miseczce, pousuwać ewentualne ości. dodać łososia wędzonego, serek. Przyprawić ( jeśli łosoś wędzony i ser okażą się słone- nie solić farszu :)). Na koniec dodać kapary i delikatnie wymieszać.

Jak zawsze ciasto pierogowe przygotować wg sprawdzonego przepisu:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html
Krok 1 - Pierogi z łososiem i kaparami foto
2
Tym razem lepienie pierogów, wg wzoru babci Wojtka. Dłużej się lepi, ale cudny efekt :)
Krok 2 - Pierogi z łososiem i kaparami foto
3
Pierogi wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 2 minuty od wypłynięcia.
Pierożki okrasić pesto i oprószyć startym parmezanem.
Krok 3 - Pierogi z łososiem i kaparami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 11.05.2014 21:59
smaczne nadzienie i piękne pierożki
Olga_SK 20.11.2013 14:19
Ciekawe nadzienie! A pierożki prezentują się pięknie :)
Kuchenka 20.11.2013 12:45
pomysłowy obiadek
Ewa 20.11.2013 12:26
wykwintne pierożki :)
Magula 20.11.2013 10:42
śliczne pierożki wyszły
Gabi44 20.11.2013 10:20
Bardzo dobre pierożki.Zazdroszczę Ci tych "falbanek",bo nie umiem ich zrobić.
EwelinkA_93 20.11.2013 09:15
nigdy nie jadłam, ale ciekawy przepis, muszę spróbować :-)
Monia 20.11.2013 09:06
Wyglądają pięknie, artystycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak