Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,50 kg
żółtko jajek 2
szczypta soli
jagody 80 dkg
cukier
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Mąkę sparzy gorącą wodą, po wystygnięciu dodać 2 żółtka. Dobrze wyrobić ciasto, dodać szczyptę soli. Później uwałkowac ciasto i wyciąć z ciasta koła.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Do jagód dodać cukier(według uznania)i wymieszać.
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Ciasto nadziać jagodami i zakleić. Wrzucić na wrzącą wodę
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.08.2013 22:35
poproszę małą porcyjkę:-) moje ulubione:-)
irenka 23.07.2013 21:13
pycha,moje ulubione
LoLa 23.07.2013 20:40
ja jutro robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak