Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z białym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 g
mąka 3 szklanki
jajko 2 szt.
śmietana
olej 1 łyżka
cukier waniliowy 1/2 kubka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z białym serem

Kroki postępowania

1
ciasto: zagniatamy ciasto z 2 szklanek mąki, jajka, szczypty soli, pół porcji śmietany (1/4 kubka), łyżeczka cukru waniliowego i łyżki oleju. Następnie rozwałkowujemy ciasto. pierogi: Wycinamy kółka szklanką
Krok 1 - pierogi z białym serem foto
2
Przygotujemy farsz: do miski dajemy ser, 1 żółtko, 1 łyżka cukru i pół porcji śmietany (1/4 kubka) i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - pierogi z białym serem foto
3
Do środka wyciętych kółek wkładamy farsz. Zamykamy szczelnie brzegi sklejając je palcami w falbankę. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez około 10 min od chwili wypłynięcia.
Krok 3 - pierogi z białym serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.09.2013 11:05
lubimy takie,robimy podobnie
Agata3 19.09.2013 13:57
Moje ulubione :)
mela25 15.09.2013 20:21
ciekawy przepis
marianp20 16.08.2013 21:19
moje najsmaczniejsze
Alex_M 13.08.2013 08:13
lubie takie pierozki :)
kasiaw 11.08.2013 20:26
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak