Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi wołowe na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 20 dag
masło 12 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Farsz

mięso mielone wołowe 30 dag
cebula 1 mała
papryczka chili pól szt
papryka czerwona pól szt
żółtko jajek 1 szt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi wołowe na ostro

Kroki postępowania

1
Posiekane nożem masło, połącz z mąką, żółtkami i śmietaną dodaj sól. Zagnieść ciasto. Zwinąć w folię spożywczą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Cebulę pokrój w kostkę zeszklij na rozgrzanym oleju. Papryki posiekaj.

Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso. Dobraw solą i pieprzem
Krok 1 - Pierogi wołowe na ostro foto
2
Dodaj cebulę, przeciśnięty przez prasę ząbek i papryczki pokrojone w kostkę.
Smaż 10 minut. Zdejmij z ognia dodaj żółtko wymieszaj.
Krok 2 - Pierogi wołowe na ostro foto
3
Ciasto rozwałkuj na grubość centymetra. Szklanką wykrój koła nakładaj farsz mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajo widelcem i posmaruj pierożki.

Piec 35 minut w 190 C
Krok 3 - Pierogi wołowe na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak