Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowa chatka
Kroki postępowania
Suche składniki mieszamy i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy roztrzepane jajka. Wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy do lodówki na noc.
mąka pszenna | 80 dag |
cukier puder | 28 dag |
masło | 1 kostka |
miód | 11 dag |
jaja | 4 sztuki |
Soda oczyszczona Prymat | 3 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 4 łyżeczki |
białko | 2 sztuki |
cukier puder | 1/2 kg |
kakao | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: