Przepis i sposób przygotowania na: Pierniki świąteczne
Ciasto rozwałkować i foremkami wycinać pierniki.Poukładać na wysmarowaną blachę i piec 10-15 min.Udekorować.
mąka | 1,5 kg |
masło | 250 gram |
margaryna | 200 gram |
kakao | 4 łyżki |
miód | 0,5 kg |
cukier | 0,5 kg |
mleko | 0,5 litra |
jajko | 4 szt |
smalec | 3 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 szt |
proszek do pieczenia | 1 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
kawa | 2 (świeżo mielona) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: