Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Polecam wypróbuj mój przepis na piernik;) To ciasto możecie podać przełożone czekoladą lub bez żadnych słodkich dodatków.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna 3 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka
olej 1 szklanka
ocet spirytusowy 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
dżem porzeczkowy 410 gramów
cukier 1 szklanka
jogurt 330 gramów
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
rodzynki 2 garści

Porada

Zamiast jogurtu możesz dać jaja;)

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z czekoladą

Przygotuj blaszkę lub tortownicę nasmarowaną margaryną.

Do mąki dodaj mleko, olej, dżem,cukier, jogurt kakao, sodę oczyszczoną (sodę wymieszaj z octem), przyprawę korzenną. Wrzuć 2 garści rodzynek. Wymieszaj wszystkie składniki.

Wylej ciasto do tortownicy.

Piecz w temperaturze 180 stopni 50 minut. Wyłącz piekarnik. Zostaw ciasto w piekarniku jeszcze na 15 minut.

Ostudzone ciasto podzieliłam i tak jedną część przełożyłam kremem czekoladowym, a druga część została bez dodawania słodkości:)

ŻYCZĘ SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak