Przepis i sposób przygotowania na: Piernik czarnuszek.
2.Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm.Piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
mąka tortowa | 2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 3 sztuki |
mleko | 1 szklanka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
kakao | 1 łyżka |
powidła śliwkowe | 3 łyżki |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
cukier puder | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: