Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z różaną marmoladą
Kroki postępowania
Masło i miód rozpuścić, ostudzić, wymieszać z sodą.
Upieczone pierniczki ostudzić i udekorować.
mąka pszenna | 2 szkl |
cukier puder | 1/2 szkl |
śmietana | 2 łyżki |
mleko | 2 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
masło | 4 dag |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
drożdże świeże | 2 dag |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
marmolada | 1 szkl |
konfitura z płatków róży | 3-4 łyżki |
dekoracja |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: