Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki witrażyki.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
masło lub margaryna 5 dag
miód pół szklanki
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka
landrynki 10 dag

Porada

Jeżeli papier nam się przyklei do witrażyków,należy je lekko zwilżyć wodą i delikatnie usunąć papier. Do witraży używamy owocowych landrynek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki witrażyki.

1. Masło stopić z cukrem i miodem,przestudzić.
2. Do mąki dać sodę,przyprawę,stopione składniki i jajko,następnie zagnieść ciasto.
3.Landrynki drobno potłuc.Ciasto wałkować szklanką wykrawać krążki,w każdym krążku foremką wykroić środek i nałożyć pokruszonych landrynek.
4.Pierniczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Gdy landrynki lekko przestygną zdjąć z papieru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.03.2017 22:06
Dziękuję:)
gusia1000 28.01.2015 02:51
super wygląd.
Ada-Gaba 26.01.2015 22:13
fajnie wyglądają
Babeczka35 26.01.2015 20:04
Dziękuję bardzo:)
halina17 26.01.2015 19:52
Ładnie wyglądają ciasteczka.
Ania67 26.01.2015 19:46
Bardzo fajny pomysł- gratuluję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak