Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki krojone lukrowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
miód prawdziwy 15 dag
cukier kryształ 30 dag
masło 10 dag
jajko 2 szt
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki krojone lukrowane

1. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać jajka, miód i kakao wymieszane z przyprawą do pieników. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić. Włożyć na pół godziny do lodówki.
2. Blaszkę wysmarować tłuszczem i piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C
3. Po upieczeniu ciasto pokroić w romby (na ukos blachy, z obu stron). Każdy przekroić wzdłuż na połowę i posmarować marmoladą, zlepić ze sobą dwie połówki. Polukrować ze wszystkich stron, oprócz podstawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 28.12.2015 12:43
Przepysznie wyglądają :)
kd045 28.12.2015 12:16
Super przepis ;)
Franciszek 28.12.2015 12:09
dobre do kawy
Futka 28.12.2015 10:19
Pyszne pierniczki :)
Krystyna32 28.12.2015 10:08
bardzo apetyczne
sliwka 28.12.2015 08:27
Super, pychotka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak