Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 gram
mąka 500 gram
cukier puder 200 gram
miód 200 gram
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Wszyskie składniki mieszamy w misce na jednolitą mase. Wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Potym czasie rozwałkujemy ciasti na grubość 0,5 cm i foremkami wycinamy pierniczki. Na blaszce wyłożonej pergaminem układamy pierniczki i pieczemy w piekarniku w temperatuże 180 stopni C. przez 8-10 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu możemy dekorować lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.07.2016 20:52
ładnie ozdobione
ania2610 22.12.2015 16:02
pięknie wyglądają!
IZABELA29 22.12.2015 10:31
ładnie ozdobione brawo
Ada-Gaba 21.12.2015 22:29
śliczne pierniczki
Renataj 21.12.2015 20:12
Piękne:)))
Konczi 21.12.2015 19:05
wyglądają ślicznie
Stenka 21.12.2015 18:59
piękne pierniczki
RenataZ-et 21.12.2015 18:47
śliczne są takie polukrowane pierniczki :)
ben-ka 21.12.2015 18:01
Jak tu kolorowo.....
Dorota76 21.12.2015 16:38
pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak