Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony śledz z dipem szpinakowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 garść
chilli
bazylia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz kolorowy
śledzie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony śledz z dipem szpinakowym

Śledzie myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Solimy solą morską i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 min , zależy od wielkości śledzia.
Robimy dip. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Świeżą bazylię myjemy i też kroimy w paseczki. Dolewamy dobrej jakości olej rzepakowy. Solimy dodajemy pokrojoną papryczkę chilli i mieszamy. Upieczone śledzie podajemy z dipem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 20.02.2013 14:39
mniam
Paolcia 20.02.2013 10:50
ooooo
asia92wp 20.02.2013 10:19
apetycznie wygląda
Ania321 20.02.2013 10:19
pieczonego śledzia jeszcze nie jadłam
SylwiaMagdaSabin 20.02.2013 09:57
a to nowość dla mnie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak