Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg w maśle ziołowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2
masło
koperek
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg w maśle ziołowym

pstrąga myjemy, osuszamy i smarujemy solą i pieprzem wewnątrz i na wierzchu. Następnie do połowy kostki masła wyciskamy dwa-trzy ząbki czosnku, dodajemy posiekany koperek, tymianek, sól i pieprz, wszystko razem mieszamy i smarujemy pstrąga zarówno od wewnątrz jak i na zewnątrz (obficie).
Zawijamy go w folię i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200stopni i pieczemy ok.25 minut. Pyszny soczysty pstrąg gotowy, ja podałam z ziemniaczkami ;) smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.02.2014 11:06
palce lizać!
Klausia 06.07.2013 15:03
fantastyczny ja dzisiaj pierwszy raz robiłam :)
votus 23.06.2013 14:15
pyszności! :)
kriko 21.06.2013 13:34
niema jak rybka
Wiesława1 21.06.2013 13:27
pyszna rybka
Krzysztof15 21.06.2013 12:45
uwielbiam pstraga
Rafał3 21.06.2013 12:23
wyśmienite danie
Boska_Agatka 21.06.2013 12:21
paluszki lizać mniam
marcia7 21.06.2013 12:14
chyba dziś zrobię
Janina 21.06.2013 11:37
Pyszności;)
cooleczka 21.06.2013 11:09
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak