Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony klops (fałszywy zając)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg/wieprzowe
jajko 1-2 szt.
bułka czerstwa 1 szt
sól i pieprz do smaku
jabłko 1 szt
śliwki suszone 10 szt
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony klops (fałszywy zając)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawami do smaku. Połowę mięsa wyłożyć do foremek.
Krok 1 - Pieczony klops (fałszywy zając) foto
2
Jabłko obrać, cienko pokroić, wymieszać ze śliwkami, cynamonem i wyłożyć do foremek. Po czym przykryć resztą mięsa.
Krok 2 - Pieczony klops (fałszywy zając) foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny. Po ostudzeniu kroić ukośnie i podawać z pikantną surówką.
Krok 3 - Pieczony klops (fałszywy zając) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.05.2016 22:08
Fajny przepis
Janina 13.05.2016 21:19
Fajne mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak