Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
Kucharek przyprawa do potraw
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z majerankiem

Udka kurczaka myjemy i kroimy na pół. Posypujemy papryką słodką, ostrą i kucharkiem. Obtaczamy udka w przyprawach. Układamy na blaszce i posypujemy wierzch majerankiem. Podlewamy wodą, rzucamy 3 ziela angielskie i pare szt liścia laurowego i dodajemy trochę masła. Udka pieczemy w 180 stopniach ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 08.07.2013 11:56
chrupiąca skórka
meg1984 07.07.2013 19:39
świetny przepis na udka:)
idealme 07.07.2013 15:27
ale bym zjadła, wyglądają pysznie ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak