Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone uda i podudzia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
podudzia z kurczaka 4 szt
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone uda i podudzia

Kroki postępowania

1
Uda i podudzia układamy luźno w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - pieczone uda i podudzia foto
2
Następnie posypujemy przyprawami z obu stron mięso. Kroimy czosnek na drobno i posypujemy. Odstawiamy mięso na kilka godzin tak aby nabrało smak czosnku. Następnie polewamy olejem i pieczemy w 180 C około 1 godz.
Krok 2 - pieczone uda i podudzia foto
3
Uda i podudzia podajemy na ciepło. Mają one lekko zarumieniony kolor.
Krok 3 - pieczone uda i podudzia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 31.12.2013 15:46
dobre jedzenie
Michał2 29.12.2013 15:16
mniam smaczne danie
bogusia19 28.12.2013 18:27
smaczne mięsko
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 18:20
Fajny przepis.
dodi 28.12.2013 17:53
zjadłoby sie mniam
jasiek 28.12.2013 17:32
bardzo smaczny kurczaczek
EwelinkA_93 28.12.2013 16:52
smakowite :-)
iwi 28.12.2013 16:47
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak