Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia z kurczaka w ketchupowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 400 gram
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ketchup łagodny 200 ml
oregano 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia z kurczaka w ketchupowej marynacie

Podudzia myjemy, nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 30 minut. Ketchup mieszamy z suszonym oregano. W tak przygotowanej marynacie dokładnie zamaczamy przyprawione wcześniej podudzia. Odstawiamy na 2 godziny, po czym mięso wraz z marynatą przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy ok. 40 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Co jakiś czas polewamy mięso z wierzchu wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.02.2015 09:13
bardzo apetyczne
Konczi 15.10.2014 17:20
pysznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak