Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia w marynacie pomarańczowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
olej 2 łyżki
pomarańcza 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia w marynacie pomarańczowej

Z pomarańczy wyciśnij sok. Sok wymieszaj z olejem i przyprawami. Do marynaty włóż podudzia. Natrzyj mięso marynatą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Mięso razem z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj. Piecz 70 minut w temperaturze 180 stopni. Podudzia podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 18.03.2015 07:39
Sezon na pomarańcze pełną parą :)
Adamorek 17.03.2015 21:57
smaczna marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak