Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka z rozmarynem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 kg
rozmaryn 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
sól 1/2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
oliwa 3 łyżki
papryka w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka z rozmarynem

Wszystkie przyprawy rozdrabniamy i dokładnie mieszamy w moździerzu lub pojemniku blendera. Dodajemy oliwę i mieszamy aby uzyskać jednolitą papkę która nacieramy mięso ze wszystkich stron. Tak przygotowane zostawiamy w szczelnie zamkniętym naczyniu na przynajmniej 12h. Naczynie żaroodporne z szynka umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i pieczemy około 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.02.2017 12:54
prezentuje się wspaniale
Beatris 29.01.2017 22:04
Apetycznie przygotowana szyneczka :)
Iwusia 29.01.2017 22:01
wspaniałe mięsko, takie soczyste
anka1988 29.01.2017 20:33
super szynka, rozmaryn uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak