Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona rolada z brzuszka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
masło klarowane
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona rolada z brzuszka

Brzuszek natrzeć z obu stron solą pieprzem i słodką papryką, odstawić do lodówki na pół godziny, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Mięso naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku, zwinąć w roladę, a następnie obwiązać sznurkiem wędliniarskim. Z wierzchu roladę natrzeć klarowanym masłem (do smaku i wilgotności) do brytfanki wrzucić listki laurowe i przykryć pokrywką. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200C i pieczemy ok 1h do 1,5h. Wspaniale nadaje się na kanapki lub na ciepło jako danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 21.02.2014 22:52
wygląda bardzo apetycznie
Niki22 21.02.2014 22:41
wygląda wyśmienicie :)
dwa pokoje z kuchnią 21.02.2014 21:39
super wygląda
Rafał10 21.02.2014 20:35
wspaniała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak