Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś indycza w ziołach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1
czosnek 3 ząbki
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Bazylia suszona Prymat
rozmaryn
oliwa 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś indycza w ziołach

Pierś natrzeć przyprawami i solą, Następnie związać sznurkiem ( np. dratwą) i ułożyć na niej posiekane ząbki czosnku. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok 50-60 minut. Mięso można podawać w plastrach jako dodatek do obiadu lub na zimno np. do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 15.03.2013 20:25
Na pewno bardzo smaczne. Ja co prawda mam w planie nieco inna pieczeń z incyka ale moze wypróbuje twój przepis.
Beatris 21.02.2013 14:14
Proste, ale z pewnością bardzo smaczne mięsko.
Joanna23 30.01.2013 09:33
pyszne
irenka 26.01.2013 19:42
smaczna,taką lubię
Anna169Hosz 26.01.2013 17:50
Pyszna pieczeń.
Ewa6274879 21.01.2013 22:54
soczysta i aromatyczna :)
adelajda 13.01.2013 20:39
smakowita !
misia53 11.01.2013 23:18
Świętne mięsko ,swojskie...
Magda24 11.01.2013 20:56
lubię takie , a najbardziej na kanapki :)
babajaga1969 11.01.2013 11:50
super delikatne mięsko
pajbek 10.01.2013 09:22
Musi być bardzo pyszna :-)
monisia1977 10.01.2013 07:36
dobre
Adamorek 09.01.2013 23:44
ekstra na obiadek
IwonaKa 09.01.2013 23:28
super pieczeń
Noruas 09.01.2013 23:17
przepyszne przyrządzone i podanie, bardzo mi się podoba, chętnie bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak