Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dorada w pomarańczach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
olej roślinny
pomarańcza 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dorada w pomarańczach

Wypatroszona doradę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać solą morską, pieprzem cytrynowym, koperkiem suszonym z dwóch stron i od środka. Rybę z zewnątrz posmarować olejem za pomocą pędzelka. Pomarańczę pociąć na ćwiartki i ułożyć wokół dorady oraz 2 cząstki umieścić w środku ryby. Piec w 190 stopniach przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak