Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 8 Sztuki
cebula 3 Sztuki
jabłko 1 Sztuka
wino czerwone 0,5 Szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 Łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 Łyżeczka
sól Do smaku
sól i pieprz Do smaku
olej Do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKIEM

Cebulę pokroić w grube piórka, ułożyć na rozgrzanej patelni. Dodać przyprawy. Przesmarzyć chwilę, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na cebulę ułożyć kiełbasę, zalać wszystko winem. Piec ok. 30 minut następnie dodać pokrojone jabłko i piec jeszcze przez 10 minut. Piec w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.03.2017 15:50
smaczny pomysł na kiełbaskę
Wacław 12.03.2017 12:00
już mi ślinka leci ;-)
Marta1986 11.03.2017 20:01
apetycznie wygląda
tobi1989 11.03.2017 14:59
Dobra na święta :)
Małgorzata92 11.03.2017 13:59
Musi być pyszna :)
AZgotuj 11.03.2017 13:51
nie jedno podniebienie zadowoli! Smaczne połączenie:)
agaK. 11.03.2017 11:56
Bardzo swojskie danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak