Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mięsa mielonego z serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 70 dkg
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
jajko 2 sztuki
przyprawa w płynie 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
żółty ser 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa mielonego z serem

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić.
Krok 1 - Pieczeń z mięsa mielonego z serem foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do mięsa.
Krok 2 - Pieczeń z mięsa mielonego z serem foto
3
Do mięsa dodać też jajka, przyprawę w płynie, zioła, czosnek granulowany i pokrojony w niezbyt dużą kostkę ser.
Krok 3 - Pieczeń z mięsa mielonego z serem foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pieczeń z mięsa mielonego z serem foto
5
Foremkę keksówkę (ok. 25 cm) posmarować olejem i posypać bułką tartą. Wyłożyć do niej mięsną masę, ugnieść i wyrównać powierzchnię.
Krok 5 - Pieczeń z mięsa mielonego z serem foto
6
Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu lekko przestudzić, a następnie wyjąć z foremki i kroić w plastry.
Krok 6 - Pieczeń z mięsa mielonego z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 22.04.2014 18:07
lubie taka pieczen
Lidzia 22.04.2014 16:40
Smaczniutka.
Janina 22.04.2014 14:32
Lubię takie mięsko;)
halina17 22.04.2014 13:41
Dobra pieczeń.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak